Перейти до основного вмісту

#Укрмова під #Укрдім : Як все починалось.

Близько шостої години вечора мені прийшло повідомлення про прийняття закону про російську мову з закликом до мобілізації. Робочий день саме закінчувався, тож я планував поїхати в центр, щоб уточнити місце й розібратися, в чому полягає мобілізація. Ще до того, як я приїхав, прийшла друга половина смс з уточненням що збір відбувається біля Українського Дому. Тож вирушив саме туди, дорогою заскочивши в інтернет-кафе, щоб розібратися що ж все таки відбувається.
На саму акцію я прибув, як кажуть саме вчасно - я встиг зустріти всіх своїх знайомих, поздороватись, поспілкуватись з усіма, - і тут беркут почав штурм.
Ми їх відтіснили, хоч вони й застосовували проти нас газ (чесно, після цього головною моєю думкою було купити такий же балончик або витягнути його в мусора й застосувати проти них). Я пишаюся, що взяв участь у відбитті першої атаки злодіїв у погонах (так, саме злодіїв, на моїх очах сбушник хотів вкрасти телефон, що випав у когось з мітингувальників, й лише після принизливих моральних докорів почав телефонувати комусь з телефонної книги. До кінця простежити долю телефону не вдалось, так як спецмєнти пішли в новий наступ і я змушений був виконувати свій громадянський обовязок.
Ще сподобалась тітонька, яка била прапорищем мусорів по касках(жаль не по головах) приговорюючи до них як до шкідливих свиней. Особисто жалкую про те, що не залишив собі берету й шолому, відібраних у поліцаїв протестувальниками, а закинув їх назад до них - були б гарні сувеніри. А просто личок та погонів валялось уйма під ногами.
Зауважу щодо відео, зробленим та залитим мусорами в інтернет, де матері беркутів бідкаються з непокірності мітингувальників - моя думка - не треба було вироджувати таку скотину. Всі знають що головна робота міліції - вимагати гроші з торгашів у переходах та відмазувати мажорів за гроші. Тобто - наповнювати мєнтовський общак. Свого завдання - боротьба із злочинністю - вони не виконують уже років 15, як мінімум, про що свідчать безглузді вироки в найпростіших справах, де винними роблять першого, хто під руку навернеться. А про заробітки мусорів шляхом підкидання наркотиків та інших заборонених предметів не знають тільки олігофрени. Й ще раз - нормальні люди в мєнти не йдуть, тож жаліти їх нема чого. З мого класу міліціонером мріяв стати чувак, якого всі чмирили за гівняний характер, в паралельному теж був такий фрукт - їх обєднувало бажання вирости, стати міліціонерами й побити всіх своїх ображальників. Певен, абсолютна більшість контингенту міліції складається з таких "людей". Й собача смерть виродка, за подихання якого несе несправедливу кару Запорожець тому свідчення.
Але акція закінчилась (кажуть з причин завершення сесії), тож можна вважати що один натиск на мову ми відбили. Чи захистимо ми себе наступного разу - залежить від нас.
І ще - на такі мітинги, які точно містять бійки із злочинними представниками злочинної влади варто приходити із спецзасобами, а також здобувати їх у бою, як це зробили активісти на другий день після першого застосування газу.


Ц
ікаво?
Збережи в соцмережі та поділись з друзями)

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Посвята першокурсників в 14 гуртожитку студмістечка КПІ

Вчора, 21 вересня відбулась посвята першокурсників в 14 гуртожитку студмістечка КПІ. Це надто неординарна подія, щоб залишати її без уваги, тож поділюся враженнями, і навіть деякими відеофактами)) Почалося все біля самого гуртожитку, де першокурсників посвячували матаналізом та годували перченою кашею і солоним компотом з яблук. Потім всі першокурсники 14 гуртожитку разом вирушили святкувати до клубу "Соррі, бабушка", де відбувалась вечірка в стилі "Стиляги" - всі були одягнені в дусі того самого фільму, грала пречудова музика, яка потім змінилась на драм та дабстеп. Крім того був конкурс на кращий номер між жителями 5 поверхів, це була реальна битва креативів. Але найкращими були номери 3 і 5 (нашого) поверхів. Але перемогли виконавці 3 поверху - хоч наш виступ зібрав у кілька разів більше оплесків і захвату, за них віддала вирішальний голос соцпрацівник, до того ж  вони скопіастили танеці і пісню з фільму, тобто  їх виступ був у дусі вечірки. Наш же виступ

Що таке #ЄвроМайдан ? ЄвроМайдан - це коли...

ЄвроМайдан - це коли люди відстоюють не політика, а саме свої інтереси, майбутнє, ідею. ЄвроМайдан - це коли десятки тисяч людей знявши шапки й поклавши руку на серце, співають державний гімн на головній площі країни о четвертій ранку при -10 морозу з ліхтариками в руках. ЄвроМайдан - це коли ти впевнений у тому, хто поряд з тобою. ЄвроМайдан - це коли ти можеш запросто поспілкуватися з тим, з ким й не уявляв своєї розмови - від закарпатських будівельників й луганських шахтарів до журналістів національних телеканалів й депутатів Верховної Ради.

Крим наш. Мусимо повторити?

Сімнадцятого березня соцмережі сколихнули фото нових декорацій на Майдані. Там чорним по жовто-блакитному було написано багато лозунгів, серед них - Крим наш, Судак наш, Сімферополь наш, мусимо повторити та сотні інших, вже остогидлих і забутих шаблонів російської пропаганди. Спочатку більшість користувачів не повірила, мовляв ну не можуть же вони встановлювати там таку відверту шовіністичну російську вторсировину.