Перейти до основного вмісту

#Майдан #Київ: Я тебе збудував - я тебе і знесу. Суботник 09.08: як це було.

 Щоб зацікавити випадкового читача, я спочатку додам відео одного з яскравих моментів того дня, хоча й не самого яскравого:

А тепер, коли Ви звернули увагу і зрозуміли про що приблизно замітка, прошу глянути решту, з фото і відео.

Ці шини, що на фото, несли в собі чи не найбільшу небезпеку. Але їх першими не чіпали і слава Богу, не підпалили. А то було б на Майдані 2 знищених будівлі, а не одна. А ще, як бачимо, там ніякої охорони нема, крім скриньок для грошей і цигарок "на потреби Майдану". Звісно, єдині, хто міг би щось там вкрасти ту скриньку і виставили.


А це от така символічна шибениця, під якою ще одна скринька для збору грошей і цигарок.
А тут ми з іншого боку Майдану, від Профспілок, де йде демонтаж і гасять підпалені палатки. Не завади ло б хлопцям на фронті, еге ж?
Це врятовані палатки, які не встигли підпалити. Якщо порівняти кількість постійних жителів Майдану, то там було чи не по палаткі кожному. А на фронті зесля тепла, і небо ясне. Не те що у стражденних "революціонерів" з затягнутими по життю гальмами у центрі столиці.
Оце комунальна техніка, що очікує поки кияни демонтують чергову палатку і знессуть мотлох на кучу.
Потім найманцям стає жаль віддавати пожертвувані волонтерами і киянами палатки воякам на сході, вони починають їх підпалювати.
Абсурду додає піаніст, що всівся пограти, поки навколо все горить і зноситься.
 Іноді у киян виникають суперечки з немитими захисниками: розпатланими замурзаними "революціонерками" та їх голопузими партнерами
 .
З іншого боку, там де територію звільнив батальйон Київ-1 уже почались відновлювальні роботи.
Просто один з останніх залишків творчості представників справжнього Майдану.
 А ось де палаючі барикади і палатки будуть. Поки горить 1 барикада, але тіпи з коктейлями зараз підпаляюють і цю, що перед нами.
Біля Профспілок підпалили вже 2 барикади.
Їх намагаються загасити пожежники.
Також допомагають пересічні кияни.
Але машина поки одна.
Пожежа перекидається на палатку збоку, рвуться коктейлі.
Ті хто не сфотографував палаючі барикади зимою, надолужує згаяне. І я в тім числі. Тоді мені було не до того.
Всі хутчіш розбирають палаючі барикади.
Ну і купа журналістів, куди без них.
І не тільки тут.


Всередині, між двох палаючих барикад, лишлись ті, хто їх підпалив. Цих претендентів на премію Дарвіна намагаються врятувати через поки ще не палаючий прохід.






Поки одну частину майна розділяють на те, що відправлять на ато, і на те що в сміття,
Інша частина безглуздо палає, загрожуючи підпалити ТЦ Глобус.
Чиїсь окуляри і ціле зеркало.
Палаючу палатку намагаються загасити.

А барикади помалу догоряють.
Адміністрації Глобусу припекло.
 
Витягнули перший пожежний шланг.
Пара, дим, але все ж краще ніж вогонь.
На інших ділянках суботник іде своїм ходом, деякі жителі майдану починають допомагати проводити демонтаж.



Але деякі молоді люди в масках виходять з палаток, підпалюють їх і тікають.
Інші ж голопузі, довго чинять істеричний опір, не даючи їх гасити і бикують на пожежників, поки не підтягуються мєнти зі зброєю.
Ці ліжка і здоровенна палатка могли стати казармою на півсотні чоловік в зоні ато. Але бомжам видніше, як розпорядитись пожертвуваною ще взимку теперішнім солдатам палаткою.

Як бачите, на субботнику суцільні тітушки.

 Більше пожежних машин під'їхало.
 Якись "активіст" зайняв вже складені палатки і заборонив їх забирати, аргументуючи, що палатки його і він їх додому забере. Його послали, він їх не купляв, палатки відправляться туди, куди потрібно.
 Іноді виникають суперечки, злобні тітушки-студенти і жінки нападають на тендітних немитих бомжів.
 Готові суміші для коктейлів, те що не встигли забрати.
До чого скотилася вивіска, на колишньому партійному наметі. Але бомжі - не партійці, їм ніколи дбати про імідж партії, яка підтримує знесення їх тимчасового житла.
Отака фігня  малята. Вибачайте що сухо.
Якщо ж Ви не прихильник демонтажу конструкцій на Майдані, то ось вам моє обгрунтування: 
#Майдан #Київ: Я тебе збудував - я тебе і знесу. Чому демонтаж став просто необхідним і чи можна було цього уникнути?



Цікаво?
Збережи в соцмережі та поділись з друзями!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Посвята першокурсників в 14 гуртожитку студмістечка КПІ

Вчора, 21 вересня відбулась посвята першокурсників в 14 гуртожитку студмістечка КПІ. Це надто неординарна подія, щоб залишати її без уваги, тож поділюся враженнями, і навіть деякими відеофактами)) Почалося все біля самого гуртожитку, де першокурсників посвячували матаналізом та годували перченою кашею і солоним компотом з яблук. Потім всі першокурсники 14 гуртожитку разом вирушили святкувати до клубу "Соррі, бабушка", де відбувалась вечірка в стилі "Стиляги" - всі були одягнені в дусі того самого фільму, грала пречудова музика, яка потім змінилась на драм та дабстеп. Крім того був конкурс на кращий номер між жителями 5 поверхів, це була реальна битва креативів. Але найкращими були номери 3 і 5 (нашого) поверхів. Але перемогли виконавці 3 поверху - хоч наш виступ зібрав у кілька разів більше оплесків і захвату, за них віддала вирішальний голос соцпрацівник, до того ж  вони скопіастили танеці і пісню з фільму, тобто  їх виступ був у дусі вечірки. Наш же виступ

Що таке #ЄвроМайдан ? ЄвроМайдан - це коли...

ЄвроМайдан - це коли люди відстоюють не політика, а саме свої інтереси, майбутнє, ідею. ЄвроМайдан - це коли десятки тисяч людей знявши шапки й поклавши руку на серце, співають державний гімн на головній площі країни о четвертій ранку при -10 морозу з ліхтариками в руках. ЄвроМайдан - це коли ти впевнений у тому, хто поряд з тобою. ЄвроМайдан - це коли ти можеш запросто поспілкуватися з тим, з ким й не уявляв своєї розмови - від закарпатських будівельників й луганських шахтарів до журналістів національних телеканалів й депутатів Верховної Ради.

Російськомовні! Поверніть мені мої гроші!

По перше хочу привітати всіх пенсіонерів з початком виборчої кампанії - тепер вони мають вдосталь гречки та отрути від жуків. Якщо хочете кращого майбутнього, раджу присмачити кашу "Антижуком" - після цього вам додадуть по 100 гривень пенсії щомісячно. Чесно кажу, прямо як кандидат в депутати! До речі, сьогодні в тролейбусі не міг навіть газету почитати через баталію пенсіонерів за кандидатів. Кого тільки не було - і "покращенці", і юлеботи, комуняки та ющенкомани. Так що в Києві кампанія почалася на 101%. А тепер про головне. Після підписання ЯнукАнусом закону про мови партія злодюг та корупціонерів не тільки взялася до його впровадження, а й підрахувала, скільки в першу чергу вони розкрадуть освоять коштів на заходи й процедури повязані з впровадженням цієї пісюльки в життя. Попередньо названо цифру в 19 мільярдів гривень ( майже $ 2.4 мільярда, тобто один транш кредиту від МВФ). а так як в процесі цифра постійно збільшуватиметься, то ще більше. Приблизно в 3