Перейти до основного вмісту

Смерть Асада - необхідна для України?

Ні для кого не секрет, що великий вплив на українську владу, яка нам залишилась у спадок від Януковича  це вплив міжнародних спонсорів, які фінансують і дають кредити нашій державі. В українського народу та міжнародних спонсорів є спільні інтереси, а саме щоб гроші, які нам виділяються, не були розкрадені, а застосовувалися саме на ті цілі, на які виділялися. Як і те, що інвестори прагнуть бачити кожного пересічного українця платоспроможним споживачем, а не лише олігархів та їх посіпак серед суддів та поліції.
Але часи Євромайдану та перших місяців російського вторгнення минули. Все більше європеців та й інших іноземців починають асоціювати Україну не з Революцією і Кличком, і навіть не з війною проти РФ, а з гігантським, порівняно з рештою Європи,  рівнем корупції. Олії в це полум'я доливають інтерв'ю закордонних інвесторів, які стали жертвами звичних у нас рейдерів та симбіозу продажності поліції і відсутності правосуддя в наших судах. А з недавніх пір в нас вперше з часів Януковича понизився рівень демократії, адже Порошенко вважає за доцільне оточувати себе придворними лизоблюдами, які не так давно ще жили з шахрайства та криміналу, а то й взагалі працювали над поширенням ідеології людиноненависницького "Русского міра", замість бачити реальні зауваження та критику від населення.
Можна звісно сказати, що в нас, як і в Росії, свій окремий від світу шлях, ми просто ще не знайшли свого вождя (хоча багато вже знайшли, фанатиків Тимошенко, Саакашвілі, Савченко, тощо, в соцмережах не менше, ніж фанатиків Порошенко). Але я прагматик, і ціную шмат хліба з ковбасою при демократії більше, ніж талон на олів'є за лояльність до влади при своєму особливому шляху чи при бутті частиною супердержави за залізною завісою. Будь-який вождь чи лідер стане контрольованим, або мертвим, диктатура чи російська модель - це самогубство країни і відкидання нашої державотворчості на століття. Можете поставити собі питання, що ви будете робити, якщо у вас буде вибір: смерть дітей чи виконання наказів. Якщо ж навіть оберете перше, то можете почитати біографію Чорновола. Старшого. Тепер вся абсурдність одноосібної влади не потребує більше доказів.
А в ЄС існує викувана століттями спроб і помилок бюрократична система стримувань і противаг, яка практично унеможливлює одноосібне вирішення долі країни. Саме звідти варто брати приклад і прислуховуватись до їх порад. Там кишенькові експерти з купленими дипломами (або й без освіти) не виступають на центральних каналах і не стають депутатами та міністрами центральних органів влади.
Як це все пов'язане з сирійським Януковичем, катом власного народу, корупціонером-диктатором який розповідає про особливий шлях, Башаром Асадом?
Просто.
Якщо раніше вся увага міжнародних фондів і розвинених держав була прикута до України, як найгарячішої точки планети, яка може стати причиною третьої світової, то тепер такою найгарячішою точкою стала Сирія. Звісно, наша армія підсилена добровольцями та ветеранами, і взяти Україну голіруч, як це планував Путін, вже не вийде, навіть з допомогою деяких наших генералів з родичами в російській армії. Та й люди не дадуть, ініціативним групам громадян вдалось дегуманізувати росіян в очах більшості населення, тому окупація буде просто непосильним завданням для Росії. Тепер завдання активних українців  боротися проти корупції серед українських чиновників і не дати українській владі скинути українське суспільство до рівня російського, де вузька каста свавільно збагачується, люди не варті нічого, а кишенькова демшиза час від часу дає людям випустити пару, а спецслужбам всіх їх переписати.
Але як писалося на початку замітки, найбільший вплив на українську владу мають спонсори. І поки увага цих спонсорів звернута на Сирію  їм буде не до нас. Тому нам, як і багатостраждальному сирійському народу потрібне остаточне вирішення проблеми їх диктатури. І якщо Обама своєю недолугою і боягузливою зовнішньою політикою створив монстра Асада, який в результаті вбив сотні тисяч людей і своїм хаосом створив ІДІЛ, а крім того вселив у Путіна та пересічних російських фашистів віру у те, що Росія наддержава, то на Трампа покладають великі надії.
Що ж буде найкраще для України? Найкраще буде коли західні бюрократи перестануть намагатися виграти в наперстки у пострадянських шахраїв, а просто лупануть довбнею в лоб  знищать спочатку Асада, інших кровожерливих маріонеток Росії, а потім візьмуться за побудову навколо РФ суцільної стіни із економічно сильних держав, з мінімальним рівнем корумпованості політиків.
Адже знищити Росію, яка нищила нас століттями, це запорука існування Української держави. Не помста, ні. Або вони, або ми  саме такий принцип мислення пересічного росіянина. Хто б не став на чолі РФ, він буде нищити Україну, бо нищити все навколо це основа і вершина піраміди Маслоу російського народу. Тому так, смерть Башара Асада та вирішення сирійської проблеми необхідні для України. Життєво необхідні.
Тож скомпілюю погляди Збігнєва Бжезінського та Марка Порція Катона Старшого, і підсумую замітку фразою: Ceterum censeo Russia esse delendam.


Джерело: http://pero.org.ua/

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Посвята першокурсників в 14 гуртожитку студмістечка КПІ

Вчора, 21 вересня відбулась посвята першокурсників в 14 гуртожитку студмістечка КПІ. Це надто неординарна подія, щоб залишати її без уваги, тож поділюся враженнями, і навіть деякими відеофактами)) Почалося все біля самого гуртожитку, де першокурсників посвячували матаналізом та годували перченою кашею і солоним компотом з яблук. Потім всі першокурсники 14 гуртожитку разом вирушили святкувати до клубу "Соррі, бабушка", де відбувалась вечірка в стилі "Стиляги" - всі були одягнені в дусі того самого фільму, грала пречудова музика, яка потім змінилась на драм та дабстеп. Крім того був конкурс на кращий номер між жителями 5 поверхів, це була реальна битва креативів. Але найкращими були номери 3 і 5 (нашого) поверхів. Але перемогли виконавці 3 поверху - хоч наш виступ зібрав у кілька разів більше оплесків і захвату, за них віддала вирішальний голос соцпрацівник, до того ж  вони скопіастили танеці і пісню з фільму, тобто  їх виступ був у дусі вечірки. Наш же виступ

Що таке #ЄвроМайдан ? ЄвроМайдан - це коли...

ЄвроМайдан - це коли люди відстоюють не політика, а саме свої інтереси, майбутнє, ідею. ЄвроМайдан - це коли десятки тисяч людей знявши шапки й поклавши руку на серце, співають державний гімн на головній площі країни о четвертій ранку при -10 морозу з ліхтариками в руках. ЄвроМайдан - це коли ти впевнений у тому, хто поряд з тобою. ЄвроМайдан - це коли ти можеш запросто поспілкуватися з тим, з ким й не уявляв своєї розмови - від закарпатських будівельників й луганських шахтарів до журналістів національних телеканалів й депутатів Верховної Ради.

Я люблю, коли дощ...

Якщо у Вас чи будь-якої людини запитати, яка погода влітку найбільше подобається, що Ви відповісте? Впевнений, майже всі назвуть улюбленими сонячні, безхмарні дні. Але знайдуться й такі, кому більше до душі дивитись, як за вікном лиє дощ та спостерігати за салютними залпами блискавок та грому. Або люблять бродити теплою літньою зливою з парасолею чи й без неї. Я теж люблю. Якщо восени та ранньою весною за зливою краще спостерігати з укриття, наминаючи печиво з чаєм, то влітку, начіпивши лляні в'єтнамки, шорти-бриджі і кенгурушку з капюшоном та взявши парасолю краще всього прогулюватись зазвичай людними місцями, які в зливу перетворюються на заповідники тиші: лише шум дощу, ваші кроки та зрідка гул машин. Зрідка пробігають у своїх справах ті що з парасолями і ті, що без них, бо надіялись до останнього на спеку. Спеку я не люблю, хіба що як на пляжі. Вважаю, що краще змокнути, ніж підсмажитись. Але дощ це не тільки мокрі ноги та лавочки в парках. Дощ - це ще один привід, щоб розі